Saturday, 2 February 2013

Genting Strawberry Leisure Farms

Assalamu'alaikum....dan selamat pagi, petang dan malam

Haiii 28/1/2013 ari tu cuti kan...korang g mana? hehe seperti tajuk entry ira kali ni...sure la u ols dpt agak kan ira g mna...hehhe...ok sebenarnye ira tak tau pon ade Strawberry Farm kt Genting ni...setahu ira kat Cameron je ..hehe...slalu klu g Genting pon..g indoor and outdoor je..

so hari isnin 28hb ari tu..tergerak la nak g cni...ajak la asben ira n kawan kami skali..kami gerak 1 kereta je..4 dewasa, sorang baby...bertolak dr KL (mcm jauh sgt bunyiknye kan) dalam kol 1.00 pm ...jalan jammmmeeedd giler...rupenye org smbut Thaipusam x abes lg agaknye...

so tuka jalan..kami pon ikut la DUKE...x susah pon nak cari...simpang nak masuk ni dkat dg hotel sri malaysia...n arah yg sama nk g ke genting Skyway...so kami pon sampai..xingat kol brp smpai..jom layan beberapa gmbar kt bawah nie...

ok ni la ladang strawbery nye...strwberry fountain tu kat luar pintu masuk..
so yang gmbr dalam kotak kecik2 tu, kat dlm Farm la..org tu kate kalau dtg pagi..bnyakla strawberry nye..kami smpai da petang..so strawberry pon dah x bnyak..tp still jugak nk petik..tu yang dalam bakul tu hasilnye...

ok dlam Strawberry farm jugak ade tmpat utk kita tngkap gmbr dgn ular n parrot..ni la parrot2 tu...jinak kan..?x silap ira ade 6 ke 5 ekor cemtu la..kawan2 lain xmo..asben ira pon xmo jugak..
selain tu..dlm kawasan i jugak ade..Lavender Farm, morning glory yg bermacam2 kaler, n dorang jugak tanam cendawan...syur2 pon ade...

ok itu la story nye...kalau sape2 yg tak pnh pegi, try la ke sana..tp pegi la pagi2 cket ye...lpas kluar dari sini..alang2 da smpai gnting..lama dah xnaik skyway...so dah smpai je kt parking lot sana, tnpa melihat Q, kami pon terus membeli tiket..jom tgk bwh ni..

haaaaa kan.....!!! ramai giler yg Q ari tu...dekat sejam gak la beratur baru la dpt naik...huhu...
ooo yg ats tu gmbr strawberry farm td....

haaa..nila yang 4 orang dewasa sorang baby tu..heheh..




5 comments:

  1. cntiknye munir...ape rahsia...

    *SMTI

    ReplyDelete
    Replies
    1. klau btul la..terima kasih...aku tau aku da deMok..huhu

      Delete
  2. EH,..kat mn ladang straberi tu?

    ReplyDelete