Monday, 21 January 2013

Trip To Port Dickson


Assalamu'alaikum...Haiiiii semua !!!

nk share cket...13hb tu kami g PD...kali ni pegi berdua je..kawan2 x ikot...so sebab x de kawan2 yang follow, maka sikit la gmbar nye...

ok ni 1st tym ira g PD tdo kt resort oPiz ira....saje nk tgk environment..if ok pas ni blh la bwak family plak kan...

cari punya cari resort ni..mula2 tersalah masuk simpang..masuk plak kat simpang kem askar tuh..dah brader  tu pndang semacam je..hahahha...ok "jom kite ke depan sket..mungkin simpang depan ni kot.." n betul la..x jauh dr simpang yang salah tu...adalah simpang yang patut kami masuk...

masuk2 je simpang tu..dlm hati ira, betul ke tempat ni..nape cam sunyi je...chek-iin kol 4.00 pm..kami sampai dpn pintu tu 4.45 pm cam tu la.."eh dorang x kasi chek-in ke sayang...nape pintu ni bertutup je...?" pastu nmpak ade notis suroh kami wat intercomm...so tekan la..

"hi, saya Munirah..saya ade wat reservation utk check-in hari ni..unit G-3"

pastu org tu kate ok, then pagar tu pon bukak dengan secara automatiknya...

"susah la cemni kalau kite nak kua masuk, takkan setiap kali nak kua masuk kna btau pak guard.."-en.Suami

"tak kot sayang..takpe nanti kite tnya dorang cemana k..."-ira

so lpas parking kami pon terus g untuk check-in..isi2 borang semua...n tnyala persoalan yang terbuku di hati tu..heheh...org tu kate..."ade org jaga 24 jam..xperlu nk inform..."

hehehhe lega la kami kan...so da dapat kunci..ape lg...mari tinjau2 cket resort unit G-3 ni..
||
||
||
||
||
||
||
V


ha ni la gmbar2 nye..ira dah siap2 gabungkan semua..so xyah la kawan2 nk scroll sangat..hehhe...

ha....mlm tu kami pon cari kdai makan....x jauh pon...kat Teluk Kemang je...ok so kami ade 2 pilihan je...sama ada NAsreen Songkhla Seafood or Jimat Tomyam???? sebelum buat kputusan...sambil berjalan2 di tepi pantai...ira pon on la FOURSQURE n baca tips-tips yang orang lain da post..

so dari tips2 or komen2 yg kami baca...kami pon pilih la JIMAT TOMYAM

lepas da ade keputusan..ape lg order la kan...menu2 yg dipilih adalah seperti berikut..:

  1. ikan siakap masak 3 rasa
  2. tomyam seafood
  3. telur bistik
  4. udang goreng tepung
  5. kerabu daging
  6. nasi putih 2
  7. and carrot susu 2
1st time ira mkan kerabu daging...memang TERBAIK !!! yg lain pon sodap2....!!! x tipu...n harga dia pon boleh tahan jimat jugak...hanya RM54.60

9 comments:

  1. SMTI... :D
    Eh murah gak makan kat situ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yerp! boleh tahan la...alaa lyza...SMTI tu ape?

      Delete
    2. Hahhaa....kt nk bgtau tp k.tini x kasi...dia soh teka sndiri...hahahha...k.tini jahat... :D :D

      Delete
    3. alaaa btau ler...diam2 la btau..k.tinie x tau punyer...huhu...eh liza..boleh la...plisss...hehhe ^_<

      Delete
  2. Hahhaha...x boleh...k.tini ni dok sebelah...dia perhati je apa lyza wat....hahhaa...gugel kak gugel....

    ReplyDelete
  3. haaaaaaip...ape tye2 org nih...ADGH betol la munir ni

    ReplyDelete